Radio H4K

Wat was Dennis Bergkamp geweest zonder Jack van Gelder? Wat was Epke Zonderland geweest zonder Hans van Zetten? Wie zou Ellen van Langen nu nog kennen zonder de woorden van Theo Reitsma? Wat is de Heineken Roeivierkamp zonder de Razende Reporters?

 

Sport en radiocommentaar hebben door de jaren heen bewezen goede vrienden van elkaar te zijn. De werkende mensen, fans die door verkeersproblemen het evenement net niet konden bereiken of huizen waar stroomstoring plaatsvond hebben altijd een beroep kunnen doen op een geluidsdrager die de geïnteresseerde op de hoogte kon brengen van hetgeen dat passeerde op de plek waar hij op dat moment verstek pleegde.

 

De H4K is hierop geen uitzondering. Voor dag en dauw staan er een select aantal goedgebekte mannen klaar voor alle fanaten om hen te voorzien van een oraal verslag dat live te volgen is via de digitale zender. De velden die verroeid worden, de favorieten en de verrassende nummers worden allen besproken en bekritiseerd. Van de klederdracht van de roeiers tot de ongewenste obstakels in de Amstel; niets gaat onopgemerkt aan het oog van de Reporters voorbij, en daarmee aan het luisterend publiek.

 

Het verslaan van de H4K vergt veel intensieve uren van de Reporters, die gedurende het hele weekend oplettend aanwezig dienen te zijn. Door nevenfuncties van enkelen van het genootschap lijkt het echter onmogelijk om de hele H4K het woord te nemen en om die reden wordt er een kans gegeven aan nieuw bloed. De Razende Reporters gaan voor het eerst in hun geschiedenis de kans geven aan geïnteresseerde Nereïden om zich bekwaam te tonen mee te draaien in de Reporterscarrousel. Na een open inschrijving zullen er een aantal sprekers uitgekozen worden om de Reporters bij te staan in het verslag van wat er speelt op het water en in zijn nadere omgeving.

 

Gaan zij het waarmaken? Weten zij waar ze over praten? En zo niet, kunnen zij het met hun verwoordingen toch zo verbloemen dat het lijkt of ze ergens verstand van hebben? Dat zijn vragen die we pas na afloop kunnen beantwoorden. Het kan alle kanten op. Wellicht versterken de Razende Reporters zich met het equivalent van Sierd de Vos, die meer weet over de menukaart van de Febo aan de overkant dan de Eerstejaars selectie van welke vereniging dan ook, wellicht verwelkomt het gezelschap zich met de beste roeijournalist ooit. De tijd zal het leren. Feit blijft dat de Razende Reporters, zoals ieder jaar, te horen zijn tijdens de Roeivierkamp, voor uw vermaak.